Gäster

Hedersgäster:

Cory Doctorow Cory Doctorow, författare

Cory Doctorow är en science fiction-författare, aktivist, journalist och bloggare – medredaktör för Boing Boing och författare till ungdomsromaner som Homeland, Pirate Cinema, Little Brother, och romaner för vuxna som Rapture of the Nerds och Makers. Han är före detta europeisk direktör för Electronic Frontier Foundation och medgrundare av UK Open Rights Group. Han är född i Toronto, Kanada, men bor nu i London. Här kan du läsa jul-intervjun med Cory.

MikePerschon Mike Perschon, Steampunk Scholar

Mike Perschon är inte bara doktor i steampunklitteratur, men dessutom en kreativ-hyperaktiv person som sysslat med nästan allt: rollspel, musik, konst och skrivande. Han bloggar om böcker och film, mest steampunk. Till vardags undervisar han i engelska vid Grant MacEwan-universitet hemma i Edmonton i Kanada, men ibland syns han i sina goggles på olika konvent och festivaler. Här kan du läsa jul-intervjun med Mike.

Miriam Rosenberg Rocek Miriam Rosenberg Rocek, Steampunk Emma Goldman

Miriam Rosenberg Rocek har pluggat kreativt skrivande, men har också varit på sjön på stora segelfartyg som både kock och seglare. Hon är också känd genom sitt engagemang i Occupy-rörelsen, och har uppträtt som en återuppstånden steampunkversion av anarkisten och aktivisten Emma Goldman (1869 – 1940). Bloggar om aktivister och händelser från 1800-talet och tidigt 1900-tal. Här kan du läsa jul-intervjun med Steampunk Emma Goldman.

Chris Wooding Chris Wooding, författare

Chris Wooding fick sitt första bokkontrakt som 19-åring och har skrivit ett antal böcker, men är förmodligen mest känd för serien om luftskeppet Ketty Jay och hennes besättning. Han skriver också för film och tv, och tycker om att resa. Chris Woodings släkt härstammar enligt hans webbplats från John Milton, som skrev Paradise Lost. Det har förmodligen inte någon praktisk betydelse men är lite kul ändå. Här kan du läsa jul-intervjun med Chris.

 

Dessutom är vi glada att få presentera er våra övriga gäster:

Anders Blixt Anders Blixt, författare

Anders Blixt blev Jules Verne-fan när han som sjuåring läste En Världsomsegling Under Havet. Han började skriva yrkesmässigt i slutet av 1970-talet, mest för rollspel. För några år sedan publicerade han Spiran och Staven, en pre-steampunk/fantasy-roman, och Iskriget, ett dieselpunk-spionäventyr i en alternativ världshistoria. När Anders inte skriver fantastik, arbetar han som teknikskribent i IT-sektorn.

elin-holmerin-bw Elin Holmerin, förläggare

Elin Holmerin har drivit förlaget Undrentide sedan 2011. Förlaget satsar på svensk fantasy, urban fantasy, skräck, science fiction och genreblandningar – allt som är udda och underligt. Elin är också författare med fyra utgivna titlar. Förlaget har sitt säte i Katrineholm, där Elin bor med sin man och två söner. Hon arbetar som lärare i engelska och svenska, samtidigt som hon driver förlaget på deltid.

_MG_8127-Nene-Ormes-LU Nene Ormes, författare

Nene Ormes debuterade som fantastikförfattare 2010 med Udda verklighet och 2012 kom uppföljaren Särskild, båda är urban fantasy i Malmö-miljö. När hon inte skriver är hon bokhandlare på Science Fiction-bokhandeln i Malmö och vurmar särskilt för steampunk. Hon har hållit föredrag om steampunk på Bokmässan i Göteborg, för bibliotekarier och på kongresser, allt i en diabolisk plan som syftar till att göra alla till steampunks. Nene finns på Twitter.

Steven Savile Steven Savile, författare

Steven Savile, som föddes i Newcastle, emigrerade till Sverige 1997. Han har fått The International Media Writer’s Award (för Primeval: Shadow of the Jaguar), The Lifeboat to the Stars Award (för Tau Ceti, som han skrev tillsammans med Kevin J. Anderson), och Writers of the Future Award. Dessutom har han kommit på andra plats i British Fantasy Award två gånger. Bland hans böcker finns romaner och thrillers (London Macabre, Silver, Viral), och han har skrivit i populära världar som Stargate och Primeval, Warhammer, Slaine, Space 1889, Doctor Who och Torchwood.

KarinTidbeck_Ubåd_Farve_05302013_30-220x300 Karin Tidbeck, författare

Författaren Karin Tidbeck bor i Malmö och har publicerat skönlitteratur och poesi sedan 2002. Hennes novellsamling Jagannath fick The Crawford Memorial award och var på kortlistan för både The Tiptree Award och The World Fantsay Award. En av dess berättelser, ”Augusta Prima”, vann SF & Fantasy Translations Award. Hennes roman Amatka blev en stor succé året 2012. Karin jobbar dessutom som lärare i kreativt skrivande, manuscoach och översättare. Och när hon inte gör det, är hon förtjust i saker som forteana, surrealism, alla möjliga slags spel, subversiva korsstygn och folklore.

  David J Howe och Sam Stone
Tyvärr har våra gäster David J Howe and Sam Stone fått förhinder och kan inte medverka på festivalen.