Kontakt

Kontakta oss gärna på: info@steampunkfestival.se


Frågor eller förslag till programmet: program@steampunkfestival.se

Marknaden: marknad@steampunkfestival.se

Lajvet: steampunkfestival.lajv.2014@gmail.com

Balen: bal@steampunkfestival.se


33 comments on “Kontakt

 1. tjena!
  är en gammal lajvare och tillverka grejor på beställning.är handverkare i botten och jobba mycket med proteser och ortoser.jag gör allt möjligt och sälja mycket till lajvare /medeltids folk. jag undrar om det skulle vart åt till er för eventet och ha en köp och sälj hörn? jag jobba även på en ny episk outfit som man kanske ställa ut?hör gärna av er jag bo och jobba i gävle :)

 2. Hej, vill bara skriva och rekommendera en av de bästa steampunk banden,The men that will not be blamed for nothing. vore toppen om vi kunde se dem i Sverige. Vore kanske något till balen?
  Alltid kul med live musik
  mvh,
  Annika

  • Absolut alltid kul med band, och vi ska ha levande musik på balen om vi har råd (det visar sig när vi börjar få in anmälningar). Men TMTWNBBFN är ju bandet som faktiskt gör steamPUNK, och jag vet inte om jag omedelbart förknippar bal med mosh pit :-)

   Men det är ändå kul att ha flera sorters musik och dans representerade. Jag gillar också The Men That Will Not Be Blamed For Nothing. Skulle vara kul att göra nåt i programmet med utgångspunkt från deras låt Mr. Ste(v)phenson!

   • Skränande punkband har väl inget på en steampunkfestival att göra? Mitt förslag är att The JoLi Organ får stå för underhållningen. Det är gatuorgel, baserad på förlagor från förra sekelskiftet men försedd med datorstyrning – en perfekt kombination av futurism och nostalgi.

    Teknisk beskrivning
    Ljudfiler

    Ryktet säger att orgeln för närvarande finns på biografmuseet i Säter, men den är byggd för att vara flyttbar.

    • Tack för tipset! Sådant är alltid välkommet.

     Däremot kommer vi att vara väldigt inkluderande när det gäller olika tolkningar av Steampunk, och även de mer punkiga kommer att få ta plats om någon vill.

  • Det kommer att finnas massor av kul att titta på, för alla åldrar! Vi funderar på program som riktar sig specifikt till barn, men inget av det är riktigt klart ännu.

 3. Jag har flera frågor.
  1. Kommer festivalen bara vara öppet efter museet är stängt? Vilka tider gäller för varje dag? När är marknaden öppen?
  2. Vad blir man medlem i? Blir det fler aktiviteter? Är det t.ex. för ett år? Eller bara denna festival?
  3. Om man inte är medlem, vad kommer man åt och vad missar man? (t.ex. marknaden osv?)

  MVH Charlotta

  • 1. Festivalen pågår fredag 27/6 17:00-24:00, lördag 28/6 10:00-24:00, söndag 10:00-17:00. Marknaden är öppen under museets öppettider, lör och sön 10-17, och alltså tillgänglig också för museets besökare. En del försäljare kommer också att hålla sina stånd öppna senare på lördagen.

   2. Man blir medlem i själva festivalen. Fredagen är bara för medlemmar, eftersom museet är stängt då. Enbart medlemmar får vara kvar efter stängning, det gäller också på lördagen.

   3. Om man inte är medlem kommer man att kunna se utställningen, och allt som händer på museets område: till exempel vissa artister (meddelas snart vilka det blir), fysikshowen, två paneldiskussioner, samt dräktshowen. Eventuellt också någon workshop.

 4. Jättekul att ni var med på teknikdagen förra året. Passade på och tog några bilder av er som var på plats. Har visat bilderna för mina vänner som tycker att det är jättekul med folk som klär upp sig när vi är ute och åker ångtåg och ångbåt eller bara åker ut på någon marknad typ Sigtuna, Nynäshamn eller Mariefred. Skulle vara jättekul om ni kunde visa upp er även på teknikdagen i år så vi som är pigga 55 – 65 plussare som inte vågar komma på festivalen eller åka med tåget kan bli inspirerade så att även vi gamlingar vågar klä upp oss.
  Ps kan ni inte ta med era föräldrar och steampunka upp dom också?
  Tror också att andra föreningar skulle vinna på att bredda utbudet av aktiviteter.
  Skulle vara kul att se några av er på ångans dag, riddardagen eller på SM för gatumusiker i Mariefred.

 5. Ps varför inte köra en extra tur från Stockholm på lördag morgon som går till baka på lördag kvällen för oss som inte är med i gänget men kanske vill ha en trevlig dag.
  Hoppas att det är fler än jag som mer eller mot chefens vilja skicka länken till alla jobbarkamrater. Hoppas också att ni inte blir sura över att jag skickat länken till mina 16000 arbetskamrater.

  • Vi vill naturligtvis att information om vår festival ska spridas.

   En extra tur med festivaltåget är tyvärr en omöjlighet – det är tillräckligt svårt och dyrt att ordna med en resa. Som du säkert har sett måste vi ha hundra bokade biljetter för att det alls ska bli av. Om vi skulle fylla två olika tåg skulle det inte gå ihop.

 6. vad får jag som inte är medlem se och uppleva? kostnad för entre? och måste man ta tåget för att få vara med kan man få promenera om man bor nära å vara med ändå?

  • Se gärna svaren ovan, några av dem handlar om dina frågor.

   Måste man ta tåget? Nej, det går bra att ta sig till museet till fots eller per cykel, eller med något helt annat tåg, eller på vilket sätt du nu själv kan komma på. Om det verkar som om tåget kanske skulle vara obligatoriskt, kan du peka ut vad det är som ger det intrycket? Då kan vi förtydliga den formuleringen.

 7. 1) Jag vill gå på balen, men äter specialkost: Veganskt, glutenfritt, sockerfritt och jästfritt. Hur ska jag göra?

  2) När jag hade anmält mitt intresse på medlemskap så stod det efteråt att det kostar 800 kr för alla vuxna över 26 år. Betyder det att vi kan gå 3 stycken vuxna för det priset istället för att betala 400 kr styck?

  • 1) Du anmäler specialkost när du skickar in mejlet om din anmälan till balen.

   2) Det verkar ha blivit något fel, någon kommer att kontakta dig och reda ut det där. Vi har ingen ”mängdrabatt” på anmälningar.

 8. Hej!
  Vad kul det låter – och kul med festivaltåget från Stockholm – ett problem dock, vi som behöver ta oss vidare till Göteborg, vad jag kan se så går SJ:s sista tåg kl 19.14 från Stockholm C, medans festivaltåget ankommer kl 19.22. Jag antar att tidtabellen är spikad sedan länge och ni säljer enbart ToR-biljetter såg jag (ditresan passade bättre tidsmässigt), enbart ToR även om ni uppnår 100 sålda biljetter? (Dock osäker ännu om jag kan åka alls, undersöker saken!) :-)

 9. Hej! Jag tycker er info är lite luddig angående vad det kostar. Jag har anmält mig som medlem, och är under 26, så betalade ingenting för det. Måste jag betala inträde till festivalen? Eller hur funkar det? Är man över 26 t.ex, ska man då betala 400kr i medlemskap och sen några hundra för inträde också? Eller va? Lite tydligare info om vad allt kostar vore väldigt bra.

  • Vi ska se över vår information.

   Om du är medlem kostar det ingenting mer! (Utom om du vill gå på balen förstås.) Vi har alltså inga biljetter, utan medlemskap istället. Det vi hoppas på är att de som kommer ska känna sig (och vara) delaktiga i evenemanget.

   Den som inte vill vara medlem kan förstås gå in på museet under helgen, och köper då museibiljett, men det är något annat. Medlemmar går in utan att betala något extra.

 10. Hej! Detta är otroligt sent påtänkt men jag trodde tåg/buss gick senare än 21 och tidigare än 04.00 till Stockholm. Är det någon som vet någon som skall till Stockholm efter dagens slut eller i alla fall efter 23 som kan skjutsa mig (har rullstol)? Vet ni något annat sätt att ta sig från Gävle till sthlm?

  • Å, det här var svårt. Jag tror att de flesta som ska vara kvar på kvällen övernattar i Gävle. Till Stockholm, både fredag och lördag kväll alltså? Det bästa är kanske att fråga på Facebook.

 11. Tack för en JÄTTE! trevlig lördag. Vi var nog bara ett dussin personer som hängde på låset. Ett givet fiasko? Efter att lyssnat på ett föredrag gick jag ut och kunde konstatera att det fanns massor med folk på området.
  Jag var i valet och kvalet om jag skulle åka från Västerås till Gävle för att kolla på utspökade fjortisar. Blev glatt överraskad över att medelåldern snarare var över 30 och att det fanns dom som tangerade 60 år. Även den övriga ”normala” publiken fanns i samma åldersspann. Jättekul att flickorna inte var Tviggy inspirerade.
  Toppendag för min del, men lite tråkigt med vädret. Men ångloksförarna verkade gilla kall fuktig luft. Har aldrig varit med om att man pyste ut så mycket ånga.
  Så sätt er ner och planera in nästa års steampunkmöte! Jag har redan lagt in en notis i min dagbok över aktiviteter jag vill delta i.
  Skall försöka övertala mina vänner att hänga med till Gävle och kanske klä upp sig. Jo mina vänner gillar steampunkfilmer. Håller på och redigerar alla bilder jag tog, det blev ca 300 bilder. Räknar med att det blir ca 200 bilder kvar och att ca 100 bilder kommer att skickas till mina vänner.
  Hoppas att några steampunkare kommer i september när ångloket kommer från Stockholm. Hade ni inte varit med på teknikdagen 2013 hade jag helt klart inte kommit på mötet.
  Glömde nästan! Tack för alla trevliga föredrag!

Kommentera