Lajv

Perpetuum mobile eller Evighetsmaskinen – ett steampunklajv

_MG_1302traingirl-2
Perpetuum mobile eller Evighetsmaskinen är ett lajv som kommer att utspelas på Steampunkfestivalen på Sveriges Järnvägsmuseum 28 juni 2014.

Scener:
1: 10:00 – 11:00 vid Grillplatsen
2: 11:30 – 12:30 i Hennan
3: 15:00 – 16:00 i Lokhuset

Anmälan
Den som vill vara med på lajvet måste föranmäla sig. Anmäl intresse eller ställ frågor till steampunkfestival.lajv.2014[at]gmail.com

Om rollerna
Mer om rollerna och rollförslag hittar du här.

Om lajvet
Lajvet utspelar sig 1914, innan första världskrigets början och kretsar kring presentationen av en evighetsmaskin som kommer att etablera Sverige som ny stormakt. Dessa händelser färgas och kompliceras av att det finns andra intressenter som av olika skäl vill lägga beslag på uppfinningen och på ritningarna.

Prototypen ska avtäckas i närvaro av det svenska kungahuset och med gäster från ryska hovet. Osmanska diplomater och strama Preussare försöker påverka händelseförloppet, allt medans händelserna kompliceras av att lömska spiritister, upprörda suffragetter, revolutionshungriga ryska bolsjeviker och anarkister alla sökt sig till Gävle för att främja sina intressen. I bakgrunden är ett världskrig under uppsegling mellan Europas stormakter och om något går fel i Gävle kan det ge startskottet till en konflikt av aldrig tidigare skådad omfattning!

Avgränsade miljöer på museieområdet och separata vagnar i en ångtågsresa under festivaldagarna planeras som scener under lajvet, men det kan också frispelas som en del av festivalen för de som så kan tänka sig. Deltagarna har all möjlighet att delta fullt ut i resten av festivalens aktiviteter mellan akterna.

Vår avsikt är att deltagarna skall kunna spela verkliga historiska personer om de så vill (August Strindberg, Harriet Bosse, Prins Wilhelm och Moina Mathers i stämningstexten är exempel på förbestämda roller som bara väntar på att fyllas!). Flera olika fraktioner med förslag på karaktärer kommer att finnas tillgängliga, men obundna roller är också önskvärda och deltagare med egna idéer till sådana är välkomna att föreslå dem.

Stämningstexter
Tjänstekvinnans Son
Vestigia Nulla Retrorsum

Välkommen!

Mattias och Britt-Inger, lajv-ansvariga