Kommittén

Låt oss presentera oss:

kristin Kristin Thorrud är andra generationens museinörd. Hon har en examen i textil- och dräkthistoria, med en bakgrund som illustratör. Har varit aktiv i science fiction- och fantasykretsar i sitt hemland Norge sedan 1982, och i Sverige sedan 1994, och har arrangerat sf-kongresser i båda länderna. Kristin är antikvarie och föremålsansvarig vid Sveriges Järnvägsmuseum, och är en av Steampunkfestivalens arrangörer.
AnnaD Anna Davour, även kallad Åka, snubblade in i science fiction-fandom 1996 och fann sig genast till rätta. Sedan dess har hon varit med om att arrangera flera sf-kongresser. Steampunk tog hon sig an på allvar 2010, när hon gav ut ett temanummer av sitt fanzine. Efter det driver hon bloggen Steampunk i Sverige. Hon är också fysiker och vetenskapsjournalist, och den andra arrangören för Steampunkfestivalen.
Daniel sepia Daniel Albertsson siktar på att bli bibliotekarie på något naturvetenskapligt forskningsbibliotek (för att väga upp åratal av humaniorastudier). Han återfinns oftast bland sina vänner, där god mat och dryck är ständigt närvarande. Annars är det en bra bok och en bekväm säng som prioriteras. Av någon anledning finner han sig alltid som kassör i ideella sammanhang, och började så även för Steampunkfestivalen. Nu ägnar han sig åt att planera programmet.
Tomas C Tomas Cronholm är sf-fan sedan mycket länge och har varit med och arrangerat otaliga kongresser, senast som kassör för Fantastika 2013 och Eurocon 2011. På sin blogg (bugeyedmonsters.wordpress.com) skriver han om böcker han läst och sf-kongresser han besökt. Han är nu kassör för Steampunkfestivalen.
Britt Inger Britt-Inger Johansson har läst Heinlein, Asimov och Tolkien sedan barnsben. Steampunk är en ny bekantskap, som fascinerar en professor i konstvetenskap, som har som arbetsuppgift att arrangera tvärvetenskapliga konferenser, workshops och gästföreläsningar vid Uppsala universitet, inte minst genom sitt esteticerande anslag. Hon kommer att bistå Mattias med att organisera festivalens lajv, efter att ha fördjupat sina kunskaper ombord på Monitor Celestra under mars 2013 och ett spännande symposium i Speculative fiction 23 april samma år.
Tony Tony Meijer, som beskriver sig själv bara som ”charmant, briljiant och gallant”, är festivalens organisatoriske stöttepelare.
anna m 2 Anna M. Mondry, passionerad lingvist och filolog, intresserad av allt som har att göra med språk, kaffe, löpning, och korsetter, och som på ett sätt hon själv inte riktigt förstår hamnade i sf och trivdes för mycket för att vilja hitta vägen ut igen. Inom Steampunkfestivalen är hon ansvarig för hemsidans innehåll och sociala medier.
Maria Maria Nygård är tv-serietokig bibliotekarie, som bloggar om litteratur på Tystnad och om tv och annat på Vildvittra. Steampunkfestivalen är den andra kongressen hon är med och arrangerar – den första var Kontrast i Uppsala 2012. Maria sysslar med programmet och webben.
anna w Anna Westermark är illustratör med intresse för det fantastiska och mytologiska. Hon älskar historiska miljöer och har arbetat som pedagog på flera museer och slott. I drygt femton år har hon ägnat sig mycket åt att sy och skapa fantasydräkter och smycken för fantasyevents. Anna tilltalas av det fantasifulla hantverk och den lek med historiska inspirationskällor som präglar steampunkgenren.
mattias2 Mattias Westermark är en eskapist av stora mått men har aldrig tidigare engagerat sig i kongresser eller science fiction-konvent. Han har i många år skapat event, teater, underhållning och dekor med olika lajvteman. Mattias arbetar som NO-lärare och är ansvarig för lajvmomentet i Steampunkfestivalen.

Övriga medarbetare

Björn Lindström, fotograf.

Hans Persson, ansvarig för receptionen.

Helena Aiasdotter Svedberg, ansvarig för marknaden.

Johan Anglemark, hedersgästansvarig.

Anna Bark Persson, Jonas Gabrielsson, ansvariga för souvenirtidningen.

Therès Stephansdotter-Björk, fotograf.

Varga Nyman, modevisningar.