Gästinlägg: Steven Savile

Nu är det bara några dagar kvar tills festivalen börjar. Det kommer att finnas roliga diskussioner, en fantastisk bal, en mångfaldig marknad, och mycket, mycket mer. Det viktigaste är dock gästerna – både du som är medlem, och våra inbjudna gäster som delvis kommer att åka en lång väg bara för att vara med i diskussioner, paneler, och intervjuer. Runt jultiden presenterade vi våra hedersgäster. Nu vill vi också föreställa  Nene Ormes, Elin Holmerin, Karin Tidbeck, Anders Blixt, och Steven Savile. Så att du har ännu mer att se fram emot.

Steven Savile

Vad gör dig entusiastisk?

Alla som känner mig vet att jag har en del mycket nördiga favoritsaker. En är att binge-titta på genre-tv. Jag var till och med lycklig nog att kunna lura ett förlag att betala mig en massa pengar för att titta på tv för några år sen när jag jobbade med Fantastic TV, en stor hyllning till femtio år av television.

Den andra är fotboll. Jag har varit Spurs-fan sedan jag var 8-9 år gammal. Nu när jag närmar mig 45 är de med god marginal den längsta relationen i mitt liv och kan göra mig illa mig på sätt som ingen annan kan eftersom jag varje år övertygar mig själv om att den här gången blir det annorlunda…

Den tredje är teknik. Jag är besatt av teknik. Min morgonritual består av att spana in recensionerna på Engadget och CNET och klicka på varje länk som utlovar något nytt och fint.

Vad är bäst med att leva i just 2014?

Jag tänker att vi absolut lever i den bästa tiden just nu, vi har hittat botemedel mot så många sjukdomar som skulle ha hotat oss för bara några generationer sedan. Vi förstår så mycket mer om hur vår värld är uppbyggd och försöker hela tiden utvidga gränserna för vad vi förstår.

Och vi är så mycket mer anknutna till världen. Tänk bara, för femton år sen var en mobiltelefon en ettkilos tegelsten av plast med en jätteantenn som stack ut från överdelen som nån sorts militärradio. Nu är en mobiltelfon smart. Vi kan gå omkring med tillgång till hela mänsklighetens samlade kunskap i fickan. Det är ganska svindlande.

Kaffet är rätt bra också.

I vilken fiktiv värld skulle du helst vilja leva, om du var tvungen att välja en?

Många fiktiva världar är jäkligt otäcka… jag menar, vem vill leva i Tolkiens Midgård med hela det där kriget på gång, eller i Osten Ard med Nornorna på marsch [Tad Williams böcker /red], eller i Star Wars-galaxen med kloner och mutanter och ett ondskefullt galaktiskt imperium? Jag menar … fy. Men det det finns något väldigt romantiskt i Jonathan Carrolls romaner, särskilt de i början, Bones of the Moon, Sleeping in Flame, Land of Laughs, etc, som kallas för ‘The Answered Prayers’-serien. Jag tror att jag skulle tycka om att leva i den sortens fantastisk värld där något magiskt är möjligt.